Rotterdam – Reizen door Nederland

Zoals te verwachten is Rotterdam natuurlijk de eerste stad in het lijstje Reizen Door Nederland. De mooiste rotstad die er is. Hopelijk weet je nadat je dit lijstje hebt gelezen precies waar je in Rotterdam moet zijn en kan ik een paar nieuwe plekken creëren waar je liever wilt zijn dan thuis.

Rotterdam is bij uitstek de perfecte festivalstad. Zodra het festivalseizoen begint ontwaakt Rotterdam uit haar winterslaap en wordt er tot de volgende ochtend gefeest. Niet alleen op festivals, maar ook in het centrum van Rotterdam wordt aardig wat afgefeest. Bij het Stadhuisplein en in de Witte de Withstraat bijvoorbeeld. Eveneens stikt Rotterdam van de podia waar (on)bekende bandjes hun debuut maken. Kortom, Rotterdam en muziek zijn een prachtige combinatie.

Wanneer je houdt van een drankje in je hand en compleet uit de maat bewegen op de muziek:

 • Rotown Rotterdam: Hét poppodium voor live muziek in Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg. Je kunt niet alleen genieten van de artiesten, maar ook een hapje eten. Perfect voor een ‘gewoon relaxed’ avondje uit.
 • BAR3: We blijven hangen op de Nieuwe Binnenweg, want BAR3 is ook een plek die je niet over mag slaan. Een beetje terug in de tijd gaan we wel; spelletjes spelen op een arcade, nummers uitkiezen op een jukebox en genieten van ‘lekker een beetje anders.
 • V11 / Vessel11: ‘Uniek en gezellig’ is de goede omschrijving, aangezien dit podium gelegen is op een boot.  Bovendien is De Bow Bar is sinds kort geopend; een overdekt voordek met genoeg zonlicht. Zo krijg je in de winter wat vitamine D binnen en ook hier kun je met eten en muziek tegelijk bezig zijn. Daarnaast is het mogelijk de ruimte af te huren en dat is zeker geen slecht idee op deze mooie locatie.

Wanneer je het liefst rondloopt met een camera, een rugzak die helemaal volgestouwd zit met thuis-klaar-gemaakte-broodjes en schoenen aan hebt ‘waar je lekker lang op kan lopen’:

 • De Markthal: Wanneer je nog steeds niet langs de markthal bent geweest wordt het toch eens tijd om dat te gaan doen. Iets kopen is niet eens nodig, van buiten en binnen is het een mooi stukje architectuur en bovendien staat er binnenkort misschien weer een reuzenrad waardoor je een prachtig uitzicht over de markt (voor de markthal) en over de gehele havenstad hebt.
 • Diergaarde Blijdorp: Ik ben er gek op. Ik had vroeger een abonnement dus ik ging regelmatig naar de dierentuin. Als ik dichterbij woonde had ik zonder twijfel weer een abonnement genomen. Niet alleen omdat het veel goedkoper is, maar of het nou winter, lente, zomer of herfst is, je bent zo een dag onder de pannen.
 • Het Euromastpark: Wanneer de zon lekker schijnt en de vogeltjes fluiten, dan weet je dat dit de dag is om naar buiten te gaan. Het Euromast park is een goede optie. Genieten op een dekentje van de zon en genieten van het bier (en/of de wijn) dat je hebt meegenomen. Daarnaast is het meer dan leuk om die 185 meter hoge toren nog even te beklimmen, voor het mooiste uitzicht van Nederland.
 • Musea: Giet het weer eens heel de dag van de regen, maar wil je toch wat leuks doen? De bekendste musea kan iedereen Googlen, maar eentje die minder bekend, maar zeker niet minder leuk is: Het Dutch Pinball Museum. Bijna alle kasten staan op vrij spel. Je kan er voor kiezen om een 1.5 uur / 3 uur / of een dagpas te kopen. Dus ook hier ben je weer een middag zoet.

26513247_939408676210037_882403335_oRotterdam is behalve een cultuurstad, ook een winkelstad. In de Koopgoot, op de Lijnbaan en aan de Hoogstraat kun je je salaris binnen een paar uur kwijt. Ben je het Nederlandse weer zat? Dan kun je ook binnen winkelen bij Winkelcentrum Alexandrium of Winkelcentrum Zuidplein.

Wanneer je je een prins(ses) voelt en sterft van de honger, maar je budget laat het niet toe om een 5 sterren ontbijt of lunch te nuttigen, dus je moet het doen met een andere prijscategorie:

 • Ontbijt: Bij Sajoer kun je terecht voor het gezonde ontbijt. Als sapjes en açai bowls jouw ding zijn: Sajoer is the place to be. Ontbijten met een uitzicht doe je bij: Op Het Dak. Ze zijn gesloten tot maart 2018, maar zodra het lekker weer is weet je waar je moet zijn. Houd je van Amerikaans ontbijten? Dan moet je langs Rauwdouwer. Ontbijten in een sfeer die iets weg heeft van Berlijn. Simpel en lekker. Koozie is de reden waarom je naar het Noordereiland moet gaan. Laptop, kopje koffie of thee en dagverse broodjes voor 6 euro per stuk. Hoe cozy wil je het hebben?
 • Lunch: Baker & Moore is een aanrader als je zelf wilt bepalen wat je eet. Stel je eigen sandwich of salade samen en geniet van de ongedwongen Rotterdamse sfeer.  Hotel New York is natuurlijk de all time favorite. Wanneer je wilt lunchen in style dan is dit een goede optie. Eveneens is Guliano een geweldig Rotterdams begrip. Producten uit Italië, rijkelijk belegde broodjes, gerechten van de grill of salades. Alles kan. Daarnaast mogen we ook Picknick niet vergeten. Picknick hecht waarde aan duurzaamheid. Je kan er terecht voor lunch, maar ook voor ontbijt. Gewoon gaan zitten en genieten van een picknick aan tafel.

In Rotterdam is altijd iets te beleven. Daarom hierbij een paar evenementen in januari 2018!

 • De Schaatsbaan! Tot en met 28 februari is de overdekte schaatsbaan geopend. Je schaatst door een kleurrijke lichtgevende tunnel, dus dat maakt de kou wat gezelliger. Instagram proof natuurlijk.
 • Het Internationaal Film Festival: het IFFR begint 24 januari weer en loopt door tot en met 4 februari. Dit is de 47e editie met korte films, documentaires, blockbusters, optredens en feestjes!
 • Als je snel bent kun je nog even langs Het Ijsvrij Park Festival. Een programma vol met muziek, dans en theater. Hapjes, drankjes en natuurlijk schaatsen. Volop gezelligheid gegarandeerd tot en met 7 januari 2018.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad en net zo van Rotterdam kunnen genieten als ik!

Liefs,

Gina

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s