Kerst bij de Familie Chaos – Couple Goals

De feestdagen zijn voorbij, de kerstkoekjes zijn opgegeten en de kerstboom staat weer in de berging. Het is eindelijk veilig om na te praten over de kerstdagen en dat is de reden dat vandaag deel twee van Couple Goals online komt. Even bijpraten over (gebroken) kerstballen, ‘zoekgeraakte’ kerstkaarten en over het feit dat onze kerstboom afgelopen december door heeft moeten brengen in een vaas. We hebben onze familie voor het gemak maar even de Familie Chaos genoemd, want met Vriendlief die gefrustreerd is, twee onnozele katten en een kerstfanaat zoals ik, loopt het niet altijd zoals gepland.

Wekenlang stond het al gepland. De dag na mijn verjaardag zouden Vriendlief en ik de kerstspullen uit de kelder halen en All-Mariah-Carey gaan in ons huis. De dag na mijn verjaardag werd uiteindelijk drie dagen na mijn verjaardag, máár op 7 december was het zo ver. Na een paar ‘OOH’S!’ van mij (omdat ik dingen tegenkwam die ik allang vergeten was) en een paar ‘AAH’S!’ van Vriendlief (omdat ik de doos met kerstballen op zijn voet liet vallen) kwamen we weer veilig aan in ons appartementje. Nadat er enige discussie plaatsvond over welke afspeellijst met kerstliedjes moest worden afgespeeld, konden we eindelijk beginnen.

Stap 1. De kerstboom opzetten. Lijkt simpel en Very-American-Christmas-Proof maar niets is minder waar. Zodra de doos van de kerstboom in de woonkamer werd neergezet, ploft kat 1 erop neer en kat 2 probeert uit alle macht het tape op te eten. Oplossing is simpel: je haalt de kerstboomstandaard (PERFECT GALGJE WOORD!) eruit en zet de doos in de slaapkamer. Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig hebben wij een hele makkelijke kerstboom. Je zet de standaard in elkaar, zet deel één erop en deel twee weer op deel één: voilà, u heeft een kerstboom. Helaas heeft de kerstboomstandaard er geen zin in vandaag. Maakt niet uit, dacht ik toen nog. Op naar stap 2.

Stap 2. Kerstdecoratie neerzetten. En ophangen. En neerleggen. Vriendlief vindt alles al snel te veel, dit blijkt maar weer als ik de kerstspulletjes ga neerzetten. “Moeten er echt 3 kerstkabouters in het raamkozijn?” Ja. “Waarom hebben we opeens overal rode en groene kaarsen staan?” Daarom. “Nee, Gina, ik weet geen tekst op de Light Box.. Waarom moeten er nou weer twee op tafel? Is één niet genoeg?” Nee. Kerst draait om gezelligheid en gezelligheid creëer je met kerstspullen. Vind ik. Dus, nadat het huis volstaat met beertjes, kerstmannen, sneeuwpoppen en rood met groene decoratie kunnen we naar stap 3.

Stap 3. Alle ellende begint bij stap 3. Vriendlief is namelijk al uren bezig om de kersttak op te hangen. Geen flauw idee hoe je zoiets noemt (ik plaats een foto van de groene slinger met lichtjes hieronder, op de foto zie je helaas niet mijn huis). Rechts zit vast, midden zit vast en links valt naar beneden. Opnieuw: links zit vast, rechts zit vast en midden dondert weer naar beneden. Na poging 837 is Vriendlief, om het netjes te brengen, niet meer in de kerstsfeer. Na wat gezeur van mij: of hij dan wilt helpen met de kerstboomstandaard, gaan we daar mee verder. Om een lang verhaal kort te maken, dit lukt NIET. Totaal niet. Ik kan niet begrijpen dat zoiets simpels niet lukt en hij schreeuwt tegen de standaard en gaat er wat hardhandig mee om, waardoor deze bijna door het raam vliegt. Gezellig.

26772224_944044842413087_949837019_o

Stap 4. Ik besluit me chagrijnig te gedragen, iets wat de sfeer niet bevorderde kwam ik later achter. Vriendlief gaat verder met de versiering in het raam en na een tijdje mokken besluit ik het kersttak probleem op me te nemen. Geloof het of niet, maar nadat ik een enorme schroef in de muur duw blijft de kersttak na poging één zitten. Vriendlief kan het niet geloven en we wisselen van humeur. Hij chagrijnig, ik weer wat vrolijker. De raamversiering ziet er prachtig uit en met een oververhit hoofd en de vraag of “dat kerstliedjes geblèr van Justin Bieber uit kan” gaat Vriendlief verder aan de kerstboomstandaard. En ik kom even helpen. Na wat heen en weer gescheld en een goedmaakknuffel stop ik onze kerstboom in een enorme witte vaas. Om een lang verhaal kort te maken, de kerstboomstandaard is niet meer te redden.

Het enige wat ons nog te doen staat is achter de katten aanrennen die de kerstballen over de grond rollen en deze weer terug in de boom hangen. Daarnaast nog vragen of kat 1 wilt stoppen met de kerstboom opeten en kat 2 met alles op eten, onder andere de kerstkoekjes waar ze haar pijlen (lees: nagels) op heeft gezet. En als laatste nog een leuke kerstfoto maken, als kerstkaart. Hebben jullie geen kerstkaart van ons gekregen? Dat kan. Aangezien de familie Chaos met geen mogelijkheid een leuke foto heeft kunnen maken.

Gelukkig hebben op Eerste Kerstdag Vriendlief en ik heerlijk genoten samen met onze onnozele katjes. We hebben de cadeautjes opengemaakt en een heerlijk kerstontbijt gegeten. We hebben een kerstfilm gekeken en spelletjes gespeeld. Ondanks de chaotische voorbereiding, had ik me geen betere kerst kunnen wensen. Als dat geen liefde is..

Liefs,

Gina

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s