Boeken die het waard zijn

Vandaag zitten we midden in de Boekenweek van 2018. Boekenweek is een jaarlijks terugkerend evenement (sinds 1932!) ter promotie van een Nederlandstalig boek. Bij een besteding van €12,50 krijg je een boekenweekgeschenk; een boek dat ieder jaar door een andere schrijver speciaal voor deze week wordt geschreven. Eveneens zit er elk jaar een thema aan de boekenweek vast. Dit jaar is het thema ‘natuur’.

Nu jullie alles weten over de geschiedenis van de boekenweek heb ik nog iets leuks gevonden om over te schrijven. Zoals jullie misschien weten ben ik gek op lezen, dus ik dacht dat het leuk zou zijn om de laatste boeken die ik heb gelezen een klein beetje te reviewen. Helemaal aan het einde heb ik ook nog een tip voor jullie over Ebooks. Dus, lees snel verder!

De boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen

Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

‘Dagboek van een getuige’ is het tweede boek dat Astrid Holleeder heeft geschreven. Ik vond haar eerste boek heel fijn geschreven, spannend en ook interessant. Haar tweede boek vind ik daarentegen veel minder goed dan haar eerste boek. Ik heb het gevoel dat ze in dit boek heel erg het slachtoffer uit hangt. Niettemin, vind ik het boek zeker de moeite waard om te lezen.

Love Her Wild poems – Atticus (Engelstalig)

‘Love her Wild’ is een Engelstalig boek met gedichten over de liefde.  Het boek is opgedeeld in drie hoofdstukken, met verschillende thema’s. Ik vind het een mooi boek waar ik ’s avonds ,voordat ik ga slapen, graag nog een stukje uit lees.

Goudkust – Suzanne Vermeer

‘Goudkust’ is een lekker boek om tussendoor te lezen. Of je dit doet op je vrije dag, in de trein of wanneer je op een strandbedje ligt, maakt niets uit. Het boek houdt je aandacht vast en heeft hier en daar iets weg van een chicklit met een spannende wending.

The Little Book of Hygge – Meik Wiking (Engelstalig)

‘The little book of Hygge’ is mijn favoriete boek uit het lijstje. Het gaat over de Deense manier van een gelukkig leven leiden. ‘Hygge’ lijkt een beetje op het Nederlandse woord ‘gezelligheid’ maar dat is het toch net niet. Het boek is informeel geschreven, met humor en allerlei leuke weetjes. Echt een aanrader!

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Ik heb de Nederlandse versie gelezen van het boek things you only see when you slow down. Voor dit boek moet je tijd nemen, omdat het een redelijk zweverig boek is. Niet zo spiritueel dat je er niets van begrijpt, maar je hebt even de tijd nodig. Er wordt ook terug gerefereerd naar het karma principe, iets waar ik mezelf goed in kan vinden.

Ik ontsnapte uit Auschwitz – Rudolf Vrba

‘Ik ontsnapte uit Auschwitz’ is een erg aangrijpend en waargebeurd verhaal. Er worden afschuwelijke gebeurtenissen beschreven, waar je soms tranen van in je ogen krijgt. Een prachtig, heftig en indrukwekkend boek.

Get your shit together – Sarah Knight (Engelstalig)

‘Get your shit together’ is een Engelstalig boek, geschreven voor mensen die hun shit niet bij elkaar hebben maar dit wel willen. Met humor is beschreven hoe je dit stap voor stap aanpakt. Het boek leest lekker weg en deze hoef je ook niet in één zucht uit te lezen.

Ikigay, de Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven – Francesc Miralles & Héctor Garcia

‘Ikigay’ is een heel makkelijk geschreven boek. De missie spreekt voor zich, namelijk een lang, gezond en gelukkig leven leiden. Of te wel, je ‘ikigay’ vinden. Wanneer je op zoek bent naar een andere levenswijze of inspiratie daarover wil op doen, dan is dit boek zeker een aanrader.

KOBO Plus Ebook abonnement

Bijna alle bovenstaande boeken heb ik gelezen met het KOBO plus Ebook abonnement. Met dit abonnement kun je onbeperkt ebooks lezen voor €9,99 per maand. Met dit abonnement kun je op vijf verschillende apparaten tegelijk lezen. En je hebt niet eens een e-reader nodig; je kunt ook je telefoon, tablet of laptop gebruiken.

Het fijne vind ik dat je niet meteen verplicht bent om een jaarabonnement te nemen. Je kunt het lidmaatschap na elke maand opzeggen. Zelf gebruik ik mijn account alleen wanneer ik op vakantie ga, zodat ik alle boeken kan downloaden die ik in mijn vakantie wil lezen. Zodra ik terug ben en alle boeken gelezen heb, dan zet ik mijn abonnement weer stop.

Je kunt het abonnement van KOBO nu de eerste 30 dagen gratis uitproberen! Dus geniet nog even van de aanbiedingen van de Boekenweek 2018 en pak een goed (e)boek erbij.

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s