Samen op vakantie, de voorbereidingen – Couple Goals

Vriendlief en ik zijn net terug uit Berlijn. Een heerlijke week vol met currywürsten, flammkuchen en bier. Nu gaan wij regelmatig samen op vakantie; weekendjes weg, stedentrips naar het buitenland en vakanties in zonovergoten landen zijn geen uitzonderingen voor ons. We maken ontzettend veel foto’s en leren altijd meer over de cultuur van het land waar we ons bevinden. Helaas gaat de weg er naar toe, niet altijd zonder slag, stoot of koffers die door de lucht vliegen.

Het kiezen van een vakantieland

Stap één van samen op vakantie gaan is het land kiezen waar we naar toe gaan. Dit is bij ons het allergrootste dilemma. Ik kan geen knoop doorhakken en ik wil alles, maar dan ook alles, zien. En vriendlief is zogenaamd blij en tevreden met alles. Maar zodra ik zeg ‘zullen we in april naar New York gaan?’ dan zegt vriendlief: ‘kunnen we dat niet beter in juni doen?’. Heel fijn. Voornamelijk wordt er een beslissing gemaakt op basis van impulsiviteit en ruzie. ‘WE DOEN DIT WEL GEWOON’. Zo begint de vakantie voorpret bij de familie Chaos.

Het kiezen van een ho(s)tel

Na een paar weken (lees: maanden) zijn we bij stap twee aangekomen: het kiezen van een slaapplek. Een hostel wordt gekozen als we budgetproof op vakantie gaan en een hotel als we wat langer wegblijven. Ook hier moeten weer wat keuzes worden gemaakt, daarom leest vriendlief alle reviews en checkt of de prijs in ons budget past. Ik ga op zoek naar aanbiedingen, bekijk plaatjes en zorg ervoor dat de kamer een bad heeft. Het kiezen van een slaapplek is de makkelijkste en less stressful keuze om te maken, omdat ik alleen een kamer reserveer als ik gratis kan annuleren.

De zogenaamde voorpret

Stap drie draait allemaal om lijstjes maken. Mijn stresslevel in deze periode zit ongeveer bij 6 op een schaal van 1 tot 10. Vriendlief zou zeggen: ‘langzaamaan werken we de lijstjes ‘laatste dingen kopen’ en ‘laatste dingen regelen’ af. En dat allereerste woord is het probleem. LANGZAAMAAN. LANGZAAM. SLOOM. Bij mij moet alles snel, hoe eerder alles klaar ligt, hoe beter. Ik wil niet, de dag voordat we weg gaan, rennen naar de Etos omdat we handbagage labels zijn vergeten.

Daarnaast kopen we elke vakantie een nieuwe selfiestick want de vorige is of verdwenen of kapot of we weten niet zeker of ‘ie het blijft doen dus we kopen voor de zekerheid maar een nieuwe. Vriendlief komt er elke keer opnieuw achter dat hij geen ‘douche-gel back-up’ heeft, dus hij is elke keer opnieuw blij met het feit dat ik de mini’s uit hotels die ik niet heb gebruikt mee naar huis neem, zodat hij ze de volgende vakantie kan gebruiken.

‘Samen’ inpakken

Ik kan niet inpakken. Ik vind inpakken verschrikkelijk. Het past namelijk nooit. Tijdens het proces van stap vier kan er bij mij dan ook geen lachje meer van af. Ik kom er op dit moment namelijk achter dat ik toch geen shirt heb dat past op het rokje wat ik ‘speciaal voor de vakantie’ had gekocht. Of vriendlief vertelt me dat mijn derde paar schoenen echt niet in de koffer past. Verschrikkelijk. Vriendlief daarentegen, die is altijd super relaxed. Dat is de reden dat hij de koffer inpakt en ik er ver uit de buurt blijf.

Eindelijk onderweg

Voordat we eindelijk onderweg zijn, hebben we nog de nacht voordat we echt weg gaan. Vriendlief is nog tot laat bezig met inpakken en ik ben het huis aan het schoonmaken. Alle elektronische apparatuur hangt aan de oplader en de wekkers worden honderd keer nagekeken. Ik word minstens anderhalf uur voordat de wekker gaat wakker, want ik ben zo zenuwachtig en enthousiast om eindelijk op vakantie te gaan. Helaas voor vriendlief stopt die nervositeit pas wanneer we veilig in onze hotelkamer zitten.

Vriendlief rent nog even terug naar huis als we eindelijk aan het einde van de straat zijn omdat hij er achter komt dat hij toch nog iets is vergeten of omdat we bang zijn dat één van de katjes is opgesloten in de badkamer. En als dit allemaal is gedaan, komen we minstens een uur te vroeg aan op locatie.

Maar dan zijn we beide zo blij en gelukkig dat we er weer ‘lekker tussenuit’ gaan, dat niets er meer toe doet. Als dat geen liefde is…

To be continued.

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s