Too Good To Go – De app tegen voedselverspilling

Vandaag wil ik het hebben over de app die ik momenteel elke week minstens twee keer gebruik, namelijk: Too Good to Go. Eén van mijn goede voornemens voor 2019 is milieubewuster bezig zijn. Hier wil ik nog een hele andere blog over schrijven, maar deze app moest ik met jullie delen.

Too Good to Go is een app die helpt om voedselverspilling tegen te gaan. Momenteel wordt 1/3 van het voedsel dat wordt geproduceerd voor de menselijke consumptie weggegooid*. Toen ik dit hoorde schrok ik echt, want dat betekent dat slechts een kwart van het wereldwijd verspilde voedsel genoeg zou zijn om de 795 miljoen mensen die honger lijden van voedsel te voorzien. Hoog tijd om voedselverspilling tegen te gaan dus.

De app werkt als volgt: download gratis de Too Good To Go app via de App Store of Google Play en maak een account aan. Je klikt op jouw woonplaats en als het goed is verschijnen er allerlei restaurants, bakkerijen en winkels die aangesloten zijn bij Too Goo To Go. Deze bedrijven vullen een Magic Box met producten die zij niet hebben verkocht die dag. Dat is de reden dat je de Magic Box pas kunt ophalen wanneer het bedrijf (bijna) gaat sluiten. De prijzen verschillen per restaurant, maar ik heb nooit meer dan 6 euro betaald.

 

 

Hier in Den Haag doen: Donuts & co, Ibis Hotel, Cheese Cake Company, Eko Plaza en nog veel meer bedrijven mee. Zeker wanneer je een food lover bent zoals ik, is dit een enorme uitkomst. Je weet nooit wat in de box zit, maar het is altijd een geluksmomentje wanneer je de tas openmaakt. Zo heb ik een keer een hele taart gehad, een doos vol donuts, een soep die ik daarna nog drie keer gekocht heb en verschillende soorten sandwiches.

Laat ik het zo zeggen, de app is sowieso spannender dan Thuisbezorgd en je doet iets om een heel groot probleem tegen te gaan. Op het moment van schrijven zijn er door de app al 9.637.833 maaltijden gered en daarmee werd 19.275,66 kilo aan CO2 uitstoot voorkomen.

Wat doe jij om voedselverspilling tegen te gaan?

Liefs,


Gina

*Bron: Food and Agriculture Organization of the United Nations

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s