Mijn favoriete Coffee Table books

De meeste mensen die mij kennen weten dat ik gek ben op lezen. Nu heb ik sinds vorig jaar een e-reader, dus er worden weinig ‘echte’ leesboeken meer gekocht. Niets om over te treuren, want ik heb een ander fenomeen ontdekt: coffee table books. Boeken die er eigenlijk voor zijn om je tafel, kast of gehele huis te decoreren. Niet om elke dag te lezen, maar om eens in de zoveel tijd eens lekker door te bladeren. Hieronder mijn kleine verzameling!

Waar ik helemaal weg van ben zijn boeken met verschillende interieurs of verschillende soorten huizen. Dit geeft mij niet alleen inspiratie wanneer ik weer eens iets wil veranderen in huis, maar het is ook heerlijk wegdromen bij mooie huizen aan het strand of midden in de natuur.

 

Ik houd ervan om deze boeken in de winter neer te leggen. Je hoeft ze niet eens open te doen. De kaft straalt al een bepaalde knusheid uit. Ik leg ze meestal op de koffietafel met een kaarsje, plantje en op een stuk hout.

50264378_593850867732807_8522917971012616192_n

Boeken met kunst erin zijn mijn favoriete boeken. Helaas heb ik er nog niet veel van, maar in 2019 worden dat er vast meer. Het zijn, naar mijn mening, de mooiste boeken om op een boekhouder te zetten of open op tafel te leggen.

 

Mijn favoriete reisboek is nooit uit het zicht. We bladeren er vaak door heen om te kijken waar de volgende reis naar toe gaat. Wanneer we iets hebben gepland, dan ligt het boek open op de volgende bestemming. Ook hebben we momenteel verschillende Lonely Planets erbij liggen en onder de koffietafel liggen ook altijd travel magazines, zoals Traveler, National Geographic en Djoser. (Mijn kat weigerde voor het boek: Ultimate Travellist, the best places according to Lonely Planet weg te gaan)

 

In onze slaapkamer ligt ook altijd, op mijn nachtkastje, mijn favoriete gedichtenboek. Ik heb vorig jaar ook een sprookjesboek gekregen met een ouderwetse prachtige roze kaft. Deze staat ook in de slaapkamer, omdat ik niet wil dat iedereen er doorheen bladert.

 

Op mijn verlanglijstje staan de volgende boeken: Pink, The History of a Punk, Pretty, Powerful Color en Before they pass away geschreven door Jimmy Nelson en ook All American Ad’s from the 90s.

 

Gebruik jij ook boeken als decoratie? Of heb jij tips om de boeken op een bepaalde manier neer te leggen? Laat het weten in een reactie hieronder!

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s