Google Home Mini – Tips & Tricks

De feestdagen zijn alweer eeuwen geleden, althans zo voelt het en de kerstcadeaus waar je niets aan hebt liggen alweer klaar om naar de kringloopwinkel te brengen. De afgelopen kerstdagen was de Google Home Mini toch wel één van de meest gegeven cadeaus. De kleine en slimme speaker heeft ontzettend veel mogelijkheden. Ik heb voor jullie de leukste op een rijtje gezet, zodat je optimaal gebruik kunt maken van dit geweldige hebbedingetje.

Ik heb zelf de Google Home Mini in het Engels gezet, zodat hij meer mogelijkheden heeft. Nu kan ik in het Engels, maar ook in het Nederlands praten tegen Google Home. Sommige functies, zoals een recept opzoeken en voorlezen werkt ook alleen in het Engels.

Simpele taken die je Google kan laten uitvoeren

Maak een boodschappenlijstje aan. Je doet dit door te zeggen “Hé Google. Zet melk op mijn boodschappenlijst.”

Gebruik Google Agenda op je telefoon/laptop, zodat je kunt vragen aan Google wat er die dag, week of maand op de agenda staat.

Vergeet ook zeker niet de alarm of timer functie. “Hé Google, zet een timer over 10 minuten.” Of “Hé Google, zet een alarm om 18:00!”

Wanneer je in de Google Home App je werk of huisadres invoert kun je ook dingen vragen over je reisroute. “Hé Google, hoelang doe ik erover om naar werk te gaan vandaag?” of je kunt vragen wat de snelste manier is om naar werk te gaan. En vraag dan ook meteen even of het vandaag gaat regenen.

Bezig met je belastingopgave? Of met een schoolopdracht? Vraag Google om hulp met je financiën. “He Google, hoeveel is 3,7% van 134.897 euro?”

Ik ben altijd mijn telefoon kwijt. Eigenlijk ben ik altijd alles kwijt, maar door Google vind ik in ieder geval mijn telefoon snel weer terug. “Hé Google, waar is mijn telefoon?”

Wanneer je Google Home in het Engels hebt ingesteld kun je hem ook gebruiken als tolk of vertaler. Nu zijn we de vertalingen van Google gewend en zal het niet even soepel gaan, maar het is wel heel erg leuk om te gebruiken. “Hé Google, help me speak Spanish.”

 

 

Dingen die je handmatig via de app kunt instellen

Via de Google Home app heb je heel veel instellingen die je kunt veranderen. Je kunt veranderen hoe Google je aanspreekt. Heb je een aparte naam, dan kan je ervoor zorgen dat Google deze goed uitspreekt. Of als je liever als Koning wordt aangesproken, dan kan dit zo geregeld worden.

De Google Home kan zes verschillende mensen onderscheiden van elkaar. De Google Home moet dus het verschil kunnen merken wanneer jij of je vriend(in) praat of je kinderen. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld nooit de verkeerde agenda te horen

Ik vind het ideaal om routines aan te maken in de app. Wanneer ik zeg “Goedemorgen Google!”, vertelt hij het weerbericht, wat er op mijn agenda staat en wordt het laatste nieuws op de televisie afgespeeld.

Ook kun je in de app aanzetten dat je een ‘natuurlijk’ gesprek kunt hebben met de Google Home. Dit zorgt ervoor dat de Google Home even blijft luisteren wanneer je een vraag hebt gesteld en daarna antwoord hebt gekregen. Zo hoef je niet elke keer je zin te beginnen met “Hé Google!” maar alleen de eerste zin van het gesprek.

 

 

Google Home koppelen aan andere apparaten

Afgelopen jaar heb ik voor mijn verjaardag Philips Hue lampen gehad. Super sfeerbepalend in huis! Deze lampen werken ook samen met de Google Home. De lampen in ons huis werken nu op spraakbediening. Wanneer ik zeg: “Hé Google, doe de eettafel lichten aan” of “Dim het televisielicht” gebeurt dit in no-time.

Bijna iedereen heeft wel een smart TV of een chromecast in huis. Deze kun je ook heel simpel koppelen aan je Google Home.  Eigenlijk hoef je nooit meer van de bank op te staan. “Hé Google, speel Queen of the South af op Netflix.” of “Hé Google, speel Shotgun af op Spotify.”

Wij hebben ook een Sonos speaker staan. Deze kun je via de officiële weg nog niet aansluiten met de Google Home App. Nu bestaat er wel een trucje voor om je muziek af te spelen en te pauzeren met je stem, namelijk de IFTTT app. Deze app zorgt er voor dat je andere apparaten kunt koppelen aan je Google Home. Meer hierover lees je volgende keer op Dzjieen.

Het is ook mogelijk om je thermostaat erop aan te sluiten en in de toekomst zelfs je koffiemachine, wasmachine, robotstofzuiger enzovoort.. Zo creëer je een echte Smart Home.

 

 

Je kunt bovenstaande lichten, televisies en speakers ook allemaal met elkaar koppelen. Dit kun je doen met de Google Home App en routines aan te maken. Dus wanneer je naar bed gaat dat je zegt “Hé Google. Slaap tijd!”. Op dat moment kun je ervoor zorgen dat Google de tv uit doet, de lichten uit doet en vertelt wat er op je agenda staat voor morgen. Er zijn nog genoeg andere dingen die je kunt uitproberen om het helemaal naar jouw zin te maken.

Heb jij ook een Google Home Mini en heb jij nog meer tips om er optimaal gebruik van te maken? Laat dan nu een reactie achter op Facebook of Instagram!

Liefs,

Gina

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s