Recept van de week: Valentijnsdag frambozentaartje

Een dag eerder dan normaal staat het Het Recept van de Week voor jullie klaar, want morgen is het Valentijnsdag. Dit recept zorgt ervoor dat je nog snel naar de winkel wilt rennen om je grote liefde te verassen met deze heerlijke taartjes. Je hebt alleen maar een paar basic ingrediënten nodig, een koelkast en een beetje geduld. En natuurlijk is er helemaal niets mis mee om deze taartjes gewoon helemaal voor jezelf te maken en deze op te eten terwijl je ‘Alles is Liefde’ kijkt met je kat. Geniet ervan!

Bereidingstijd 20 minuten en koeltijd 2 uur 

Benodigdheden voor twee personen:

 • 20 lange vingers
 • 125 ml slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 50 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 125 gram verse frambozen
 • 1 eetlepel frambozenjam
 • 50 gram witte chocolade
 • 1 theelepel citroenrasp
 • *poedersuiker
 • *eetbare parels

Bereidingswijze:

1. Klop de mascarpone, slagroom, suiker en vanillesuiker tot een dikke crème. Je kunt dit doen met een keukenmachine, maar wanneer je deze (zoals ik) niet bij de hand hebt, kun je het ook met een garde doen.

2. Rasp de witte chocolade en houd een klein beetje apart voor de garnering.

3. Prak iets meer dan de helft van de frambozen fijn. Doe deze chocolade en geprakte frambozen bij de crème en meng dit door elkaar.

4. Voeg nu de jam en de citroenrasp toe en roer ook dit door elkaar.

5. Snijd de lange vingers in de breedte door het midden en wrijf ze met de onderkant over een snijplank. Dit zorgt ervoor dat ze wat egaler worden en zo beter blijven staan bij stap 7.

6. Bekleed een schaal of bord met vershoudfolie.

7. Nu komt de lastigste stap: het rondje maken van lange vingers. Doe dit met de suikerrand van de lange vingers naar buiten. Wanneer je hier geen speciale ringen voor hebt, kun je een elastiekje gebruiken om de lange vingers bij elkaar te houden. Het is een vervelend werkje, maar je moet er even aan wennen.

8. Wanneer de rondjes zijn gemaakt doe je de crème in de rondjes. Je kunt het erin spuiten met een spuitzak of erin lepelen en daarna gladstrijken met de onderkant van de lepel.

9. Doe vershoudfolie over de schaal en laat de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast staan.

10. Haal de taartjes uit de koelkast en strooi er een beetje geraspte chocolade overheen en top het af met de overige frambozen. Ook kun je er een beetje poedersuiker overheen strooien. Versier de taartjes verder naar wens. Zelf doe ik er graag een lintje omheen en van die zilveren eetbare parels van Dr. Oetker.

Dit recept is een variatie op een recept van mijn lieve collega Aspa! Ze heeft een website die vol staat met nog meer van deze heerlijkheden en ik raad je aan om zeker even een kijkje te nemen op http://www.assiesfood.nl. Laat het ons weten wanneer je een recept hebt gemaakt en post dit op Instagram met de hashtags  #dzjieen en #assiesfood.

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s