Readly – Is dit abonnement je geld waard?

Een tijdje geleden zag ik overal de reclame van Readly voorbij komen. Je betaalt een vast bedrag per maand en hebt toegang tot allerlei tijdschriften. Het lijkt heel erg op Kobo van BOL.com. Na ongeveer de vijftigste advertentie kon ik reclame op Facebook en Instagram niet meer weerstaan en ik besloot om een proefabonnement te nemen. Wil je weten wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

Wat is Readly?

Readly is een website met een app die belooft dat je toegang hebt tot meer dan 3000 verschillende tijdschriften en deze ook offline kunt downloaden. Dit allemaal voor €9,99 euro per maand. Ideaal als je veel onderweg bent of lekker op vakantie gaat. Momenteel loopt er een actie dat je het maandabonnement kan proberen voor maar €0,99 en dat kon ik niet aan mij voorbij laten gaan.

Hoe werkt het?

Het eerste wat je moet doen wanneer je naar de website gaat of de app download is een account aanmaken. Dit kan gemakkelijk via Facebook of via je e-mailadres. Als tweede vul je je betaalgegevens in. Dit kan met IDEAL, creditcard of PayPal. Daarna kun je je voorkeuren voor tijdschriften aangeven. Now you are ready to read.

whatsapp-image-2019-02-14-at-04.17.19-4.jpeg

De voordelen

Alles is verdeeld in categorieën, waardoor je redelijk makkelijk kunt vinden wat je zoekt. Ook kun je er voor kiezen om in een bepaald land te zoeken of een bepaalde taal. Zo lees ik graag in het Engels en eens in de zoveel tijd wil ik weer een keer mijn Spaans oefenen en met Readly is dat geen probleem.

 

Wat ik ideaal vind is dat er vijf mensen op jouw account kunnen lezen. Zo betaal je opeens maar €2 per maand als iedereen geld ervoor betaalt. Nu weten we allemaal dat dit niet gebeurd, hallo Netflix en Spotify. Maar het idee is er.

Ook kun je eerdere edities lezen in plaats van alleen de laatste editie. Als voorbeeld de ELLE Decoration uit de UK. Je kunt tot en met editie juli 2015 teruglezen. Ook heb je van de ELLE alle soorten en maten, zoals decoratie, mode en eten. Heerlijk wanneer je inspiratie op wilt doen.

Daarnaast vind ik het leuk dat je tijdschriften uit andere landen zoals de UK of USA kunt lezen en je hebt de kans om allerlei nieuwe tijdschriften te proberen. Ik heb zelf net een nieuwe camera gekocht, dus ik lees nu veel tijdschriften die gaan over fotograferen. Die tijdschriften zou ik nooit in de winkel kopen, maar hier blader ik ze lekker makkelijk door. Ook wanneer je je huis op wilt knappen of DIY projecten wilt doen, heb je tijdschriften vol met tips.

 

Nadelen

Het grootste nadeel voor mij blijft dat het geen fysiek tijdschrift is. Ik merk dat ik mijn telefoon er toch minder snel bij pak, zeker wanneer ik op vakantie ben. Je moet het ook echt fijn vinden om op je telefoon of iPad te lezen. Ook vind ik, wanneer je maar 1 tijdschrift in de maand leest, Readly best prijzig of wanneer je de enige bent die het abonnement gebruikt. Daarom raad ik zeker aan om je familie of vrienden te laten zien hoe fijn de app is en zo de kosten te delen.

Mijn favoriete tijdschriften op Readly

  • ELLE (vooral decoration UK versie)

Deze vind ik heerlijk om gewoon doorheen te bladeren en te bedenken wat ik allemaal in ons huis wil hebben wanneer we gaan verhuizen.

  • National Geographic Traveler

Nadat ik dit tijdschrift heb gelezen kan ik weer drie landen aan mijn bucketlist toevoegen. Ik houd ervan om alle informatie over zoveel verschillende landen te lezen.

  • Veggie

Inspiratie voor mijn Recept van de Week rubriek! Allemaal vegetarische gerechten, die meestal ook nog eens redelijk simpel zijn.

Readly-app-header

Heb jij de app al geprobeerd? Zo ja, wat is jouw mening erover? Laat een reactie achter op Facebook of Instagram en vertel waarom jij (niet) zou kiezen voor Readly.

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s