Backpacken door Colombia – Cartagena

Cartagena is een prachtige koloniale stad aan de zonnige Caribische kust en geeft je een beetje het gevoel alsof je op Curaçao bent beland. Cartagena is ook zeker een stad waar ik graag nog een keer terug wil keren, omdat de laatste dagen niet verliepen hoe we het graag hadden gewild. Ben werd ontzettend ziek en kon geen eten binnenhouden of zon verdragen, dus we hebben voornamelijk onze laatste dagen doorgebracht in het hostel.

Dit betekent gelukkig niet dat we helemaal niets gezien of gedaan hebben, want we hebben op onze manier toch de stad geprobeerd te verkennen. Daarnaast heb ik, voordat we weg gingen, heel veel research gedaan naar Cartagena, dus ik heb genoeg tips die ik nog met jullie kan delen!

46279527_1150283125122590_5902036507887140864_n

Waar ligt Cartagena des Indes en hoe kom je er?

Cartagena ligt in het noorden van Colombia, aan de Caribische kust. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen naar deze bijzondere stad. Ook vanuit Bogotà en Medellín kun je vliegen naar Cartagena.

Vanuit andere plaatsen in Colombia kun je een bus pakken, zoals vanuit Santa Marta. Hier doe je ongeveer 5 uur over. We zaten in een bus van Expreso Brasilia: ruime stoelen, super moderne tv-schermpjes met de nieuwste films en een toilet! Eveneens kun je vanuit Bogotà of Medellín een bus pakken, maar je bent dan ontzettend lang onderweg en de kosten zijn bijna even hoog als wanneer je gaat vliegen.

 

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Cartagena en omgeving?

Lopen door het oude stadsgedeelte mag je simpelweg niet overslaan. Slenteren in de zon langs romantische balkonnetjes en schattige straatjes. Over de stadsmuur lopen en uitkijken over de zee en naar het Miami-achtige gedeelte van Cartagena: Bocagrande. Wanneer je over de stadsmuur loopt zie je duidelijk een lijn tussen de super luxe hotels aan de kust en het klassieke stadsgedeelte.

 

Ook zijn er oneindig veel souvenirwinkeltjes. Veel meer dan in de rest van Colombia. Maar toch vond ik de verkopers zeker niet opdringerig vergeleken met andere landen. Wij waren er aan het einde van onze reis, dus we hebben hier onze inkopen gedaan voor familie en vrienden en natuurlijk voor onszelf.

Ik raad je zeker aan om over de verschillende pleinen (plazas) in Cartagena te wandelen. Zeker wanneer de zon bijna ondergaat en wanneer er weer op z’n Colombiaans wordt gedanst en gezongen. Zeker in Getsemani, een andere wijk in Cartagena, waar de meeste hostels zijn, is het heel leuk om ’s avonds op een plein door te brengen. Er is genoeg streetfood om je buik vol te eten en het is ook nog eens ontzettend gezellig.

a7dc1474-6d8e-4afb-abfd-fae2ef13f106_large_image

Wanneer je van fotograferen houdt, dan moet je ook overdag door Getsemani lopen. De prachtige kleuren van de streetart op de muren van deze gemoedelijke wijk is geweldig. Het geeft een beetje een magisch gevoel, al die kleurrijke huisjes en mooie tekeningen. I love it. 

 

Ga naar Castillo San Felipe de Barajas, een goed bewaard fort dat zich bijna midden in de stad bevindt. Hoe leuk is het om de dag ’s ochtends vroeg te beginnen (wanneer het nog niet zo warm is) in mooie ronde torentjes met een uitzicht over de stad. Ook kun je in het fort door donkere gangen struinen en dat maakt het ook nog eens spannend!

Wanneer je het lopen even zat bent (en de hitte ook!) kun je een dagpas kopen voor één van de luxe hotels aan de Bocagrande. Er zijn genoeg hotels met een prachtig uitzicht en vaak krijg je er ook nog een lunch bij. Er hangt een aardig prijskaartje aan vast, maar het is zeker Instagram-proof.

 

Ook kun je een dagtocht maken naar verschillende eilanden in de omgeving. Ik weet hier verder vrij weinig van af, maar het ziet er uit als een paradijs. Je kunt altijd even op de websites van ikwilmeerreizen & reisgraag kijken voor meer informatie hierover.

Wat is de beste plek om te eten en om te slapen?

Wij sliepen net naast de wijk Getsemani en het gedeelte van de oude stad in Hostal 1811. We keken uit op Parque del Centenario. En vonden het ‘s avonds fijn om op het balkon van het hostel te zitten. We hadden zelf een kamer met balkon genomen, zodat het makkelijk was om onze spullen te drogen. Het was een prima hotel voor een prima prijs, maar wanneer je meer te besteden hebt zou ik toch kiezen voor de iets luxere hotels, waar Cartagena bomvol mee staat.

 

We zijn (helaas) bijna niet uit eten geweest en waar we wel zijn geweest was niet zo bijzonder. Behalve een Italiaans restaurant genaamd: Di Silvio Trattoria. Hier hebben we heel erg lekker gegeten! Cartagena is een stad waar je ontzettend lekker kunt eten, alleen hebben wij doordat we toch niet zo lekker waren, er weinig van mee gekregen.

Volgende week op Dzjieen: Bogotà.

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s