Mijn favoriete restaurants in Rotterdam

Deze week heb ik geen ‘recept van de week’ voor jullie, maar heb ik mijn favoriete restaurants in Rotterdam op een rijtje gezet. Je kan het meisje wel uit Rotterdam halen, maar Rotterdam niet uit het meisje, haha. De restaurants hebben allemaal een hele fijne sfeer en je kunt er terecht met je grote liefde, je beste vrienden of je collega’s. Ook staan er een paar old time favorites waar je minstens één keer moet zijn geweest.

Seoul Sista – ‘Barbecueën op een manier die je nog niet eerder hebt gedaan’

Seoul Sista is een Koreaans BBQ restaurant midden in het centrum van Rotterdam en het is echt iets wat je een keer moet proberen. Nu ben ik niet weg van all-you-can-eat-concepten, maar deze is een uitzondering. Je bereidt groentes en vlees op een grill die ingebouwd zit in de tafel met daarboven een ventilatiesysteem. Niet alleen is het eten heel erg lekker, maar de ambiance is ontzettend sfeervol. Je voelt je helemaal thuis in dit restaurant die, voor de liefhebbers, ook nog eens Instagram proof is door hun mooie interieur.

Aloha – ‘Een moderne keuken waar afval niet bestaat’

Iedereen die uit Rotterdam komt kent het oude zwembad Tropicana en dat is nu net de plek waar dit moderne restaurant zich bevindt. Aloha is een restaurant wat het veelvuldig gebruik van Nederlandse producten hoog in het vaandel heeft staan. Eveneens werken ze met zero-waste recepturen. Op hun website staat geschreven dat ‘ze zo min mogelijk willen verspillen en zoveel mogelijk hergebruiken.’ Aloha heeft veel vegetarische opties op het menu staan en aan de Maas is simpelweg perfect. Echt een aanrader!

Bazar – ‘Eten op een drukke markt ergens in het Midden-Oosten is nog nooit zo dichtbij geweest’

Zodra je dit restaurant binnenloopt waan je je ergens in het Midden-Oosten. De geuren en kleuren komen je tegemoet gevlogen. Je kunt hier genieten van de lekkerste humus, couscous, falafel en andere gerechten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Een ideale plek om na een drukke werkdag te genieten en bij te praten met je vrienden.

Supermercado – ‘Een avond vol Mexicaans streetfood en de lekkerste cocktails’

Dit restaurant heeft niet alleen maar lekker eten uit de Mexicaanse keuken, maar ook nog eens (goed geprijsde) heerlijke cocktails. In de gezellige Witte de With straat heeft dit restaurant plaatsgenomen. Je kunt ervoor kiezen om kleine hapjes te bestellen, zoals tacos, empenadas of nachos. Maar het is ook mogelijk om een groter hoofdgerecht te bestellen, zoals ceviche of iets van de grill.

MOOD – ‘Seizoensgebonden producten verwerkt in gerechten uit de Franse en Aziatische keuken’

Mood by Eveline Wu is een klassiek en een echt must try restaurant. Je kunt kiezen tussen gerechten uit de Franse of Aziatische keuken. Zo staat er sushi, pekingeend en gyoza op het menu, maar ook oesters, carpaccio en ganzenlever. Dit restaurant heeft voor ieder wat wils en er is een open keuken waardoor het restaurant meteen een gezellige sfeer heeft. Wil je een keer iets anders, maar het toch niet té spannend maken.. Dan is MOOD een hele goede optie.

Bertmans – ‘Vegetarisch, veganistisch, vlees of vis; alles is mogelijk’

Bertmans heeft in Rotterdam twee vestigingen, eentje in Noord en een in het centrum van Rotterdam. De enige waar ik ben geweest is in het centrum, maar wat ik heb begrepen is dat de menu’s kleine verschillen hebben. Je kunt in beide vestigingen genieten van small dishes of ‘gewoon’ kiezen voor een hoofdgerecht. Bertmans staat in het teken van gezond eten en heeft ook vele opties voor gasten met een voedselallergie of vegetariërs of veganisten. Wanneer je alleen al een blik werpt op hun Instagram wil je meteen langs gaan!

Old time favorites

De Euromast

De Euromast is het teken van Rotterdam en je moet daar minstens één keer zijn geweest. En wanneer je er toch bent, dan kun je net zo goed een plekje reserveren in het restaurant. De Euromast heeft een geweldig uitzicht over Rotterdam en het diner is dan ook, alleen al voor het uitzicht, iets bijzonders.

WhatsApp Image 2019-03-07 at 10.13.50

SS Rotterdam

De SS Rotterdam is een restaurant waar je heen moet gaan wanneer de zon schijnt en je het liefst naar Hoek van Holland wilt rijden om met je blote voeten door de zee te slenteren, maar dat helaas niet mogelijk is. De SS Rotterdam is een uniek plekje om te dineren. De SS Rotterdam heeft een zwembad op het dek, waar je van te voren lekker wat kunt drinken en pootjebaden voordat je aanschuift in het grill restaurant.

Hotel New York

Vanaf 1901 staat Hotel New York op De Kop Van Zuid. Het is dan ook een iconisch gebouw voor Rotterdam waar je momenteel heerlijk kunt ontbijten, high tea’en, lunchen en dineren. Er is zelfs een oesterbar. Hotel New York heeft een groot menu waardoor er voor iedereen wat bij zit. Niet alleen is de locatie uitmuntend, zo ook het eten.

Staat jouw favoriete restaurant in dit lijstje? Zo niet, laat een reactie achter onder de Facebookpost!

Liefs,

Gina

*Disclaimer: de foto’s uit deze blog zijn niet de foto’s van bovengenoemde restaurants i.v.m auteursrechten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s