Backpacken door Colombia – Bogotá

Bogotá is de eerste stad die wij bezochten tijdens onze reis door Colombia en tevens ook de laatste stad waar wij een blik op mochten werpen. Wij hebben zo’n 12 uur doorgebracht in Bogotá en in die 12 uur zijn we ook op deze stad een klein beetje verliefd geworden. We moesten met pijn in ons hart afscheid nemen van deze wereldstad, maar hopen ooit een keer terug te komen.

Waar ligt Bogotá en hoe kom je er?

Bogotá is de hoofdstad van Colombia en vanuit elke weg makkelijk te bereiken. Wanneer je vanuit Nederland komt kun je een rechtstreekse vlucht pakken vanaf Schiphol met KLM. Vanuit Cartagena, Santa Marta en andere steden kun je Bogotá ook makkelijk bereiken met het vliegtuig.

Ook met de bus is het geen probleem om Bogotá te bereiken. Of je nu vanuit Cartagena naar Bogotá wilt of vanuit Salento / Medellín / Santa Marta: dit is altijd mogelijk. Heel vaak zelfs zonder over te stappen.

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Bogotá en omgeving?

Omdat wij zo weinig tijd hadden om een activiteit te doen in Bogotá (letterlijk 12 uur) besloten we ook in deze stad een Free Walking Tour te doen. We deden dit met Beyond Colombia. Deze organisatie doet drie verschillende tours: Walking tour, Food tour en de War & Peace tour. De enige tour die in ons schema paste was de ‘gewone’ free walking tour van 3 uur, maar deze viel absoluut niet tegen.

 

Zo kwamen we langs verschillende highlights zoals Museo del Oro (goud museum), het Simon Bolívar plein en kregen we informatie over Pablo Escobar, Gabriel Garcia Marquez en de zwarte markt van edelstenen. We vonden de tour heel erg interessant en aan het einde kregen we ook ruim de tijd om vragen te stellen.

Tijdens de tour deden we ook iets wat op ons verlanglijstje stond, namelijk Chicha drinken. Chicha is een alcoholisch drankje (mais in combinatie met water en suiker dat wordt gefermenteerd) en wordt al generaties lang door de bevolking gemaakt. Het is een drankje met veel geschiedenis en werd zelfs een tijd verboden in Colombia. Maar of het nu zo lekker is? Ik vond van niet, haha. Wel leuk om te proberen, maar geef mij maar gewoon een likeurtje. Je vindt dit drankje voornamelijk in het oudste straatje van de stad, Calle del Embudo.

 

Lopen door de wijk La Candelaria mag je ook niet overslaan. Een heerlijke plek om te genieten van de kleurrijke omgeving, de prachtige graffiti en souvenirwinkeltjes. In deze wijk vind je onder andere het Goud museum en het museum met kunstwerken van schilder Fernando Botero.

Wat wij graag wilden doen was naar het uitzichtpunt van Bogotá: Monserrate. Helaas viel het weer de laatste dag erg tegen, waardoor wij besloten dat het niet de moeite waard was. Je kunt met de kabelbaan, het treintje of te voet naar boven. Je hebt (wanneer het zonnig is) een prachtig uitzicht over de stad.

Zorg dat je op een zondag in de stad bent. Waarom? Ciclovía domingo! De overheid sluit alle grote wegen en straten af, zodat er geen auto’s doorheen kunnen rijden. Dit zorgt ervoor dat je kunt fietsen, skaten of longboarden over wegen die normaal gesproken afgesloten zijn. Deze dag is een traditie in Bogotá en bestaat al meer dan 40 jaar.

Wat is de beste plek om te eten en om te slapen?

Wij hebben weinig tijd doorgebracht in Bogotá en ook maar op één plek gedineerd, namelijk het Hard Rock Café. Dit is een traditie van Ben en mij: zoveel mogelijk Hard Rock cafés bezoeken, dus ook in Bogotá. Het eten was hier (bijna vanzelfsprekend) erg lekker. Maar of het de beste plek is om te eten… Dat betwijfel ik, haha.

De enige nacht die wij doorgebracht hebben is in een hotel naast het vliegveld, omdat we de volgende ochtend meteen door vlogen naar Salento. De naam van het hotel was City Express Aeropuerto Bogotá. Erg aan te raden wanneer je een vroege vlucht hebt, maar het hotel ligt wel ver van het centrum af. Het eten in het restaurant was niet te eten. Ontzettend vies. Dus dat raad ik dan weer niet aan.

53495673_260066694921358_6379902566469206016_n

Dit is ons laatste reisverslag van onze backpacktrip door Colombia. We hebben ontzettend genoten, heel veel gegeten, nog meer gelachen en op het einde een traantje gelaten. Zoals een lieve en wijze man ooit zei:

“Sommige momenten moet je vastleggen op je eigen harde schijf.

In het hoofd en in het hart.

Met goud en diamanten omringt.”

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s