Mijn favoriete reisapps

Zoals jullie weten reizen Ben en ik aardig wat af. We zijn gek op de wereld ontdekken. Maar onze telefoons gaan altijd mee; of het nu dagtrips zijn naar plekken in Nederland, stedentrips naar Europese steden of langere reizen naar Curaçao, Colombia of Jordanië. Daarom heb ik hier een lijst met mijn favoriete reisapplicaties voor op je telefoon.

De apps die altijd op mijn telefoon staan

Voordat wij op reis gaan leeg ik altijd mijn telefoon. Alle foto’s worden op mijn externe harde schijf gezet en alle onnodige apps verwijder ik van mijn telefoon.

Whatsapp, Facebook, Instagram en Snapchat. Deze apps blijven altijd op mijn telefoon staan. Via Whatsapp houd ik familie en vrienden op de hoogte wanneer we Wi-Fi hebben. Via Facebook post ik dingen voor mijn blog. Op Instagram post ik vakantie foto’s en sla ik filmpjes op. En Snapchat vind ik gewoon zonde om te verwijderen.

WordPress, Wunderlist, Gmail, ING internetbankieren. Deze apps gebruik ik, ook op vakantie, bijna iedere dag. Wunderlist om al mijn lijstjes bij te houden. Gmail om reserveringen na te kijken. WordPress om te checken of mijn website geen kuren vertoont en internetbankieren om na te kijken of alles goed is/wordt afgeschreven.

Netflix, Youtube, Spotify en Pinterest. Netflix is mijn redder tijdens lange vluchten, busritjes of wanneer ik niet kan slapen. Ik download alles offline, zodat ik niet per se internet hoef te gebruiken. Spotify is ook ideaal wanneer we op een roadtrip zijn en wanneer we ons klaarmaken om de dag door te brengen in een nieuwe stad. Youtube & Pinterest staan er standaard op, daar doe ik op reis weinig mee.

Dan heb ik nog een paar apps die ik gebruik in huis, maar toch op mijn telefoon laat staan, omdat ik anders alles opnieuw moet installeren. Deze apps zijn: de Google Home app, IFTTT, HUE lights en Sonos.

 

 

De apps die ik altijd download wanneer we op reis gaan

De app van mijn zorgverzekering. Ik ben namelijk altijd mijn pasje kwijt en met de app van VGZ heb ik altijd mijn zorgverzekeringspas bij de hand. Dat komt heel handig uit wanneer je ineens naar het ziekenhuis moet in Turkije, omdat je een enorme snee in je hand hebt (been there, done that).

Polarsteps is met uitstek mijn favoriete app voor op reis. Hiermee houden we familie en vrienden op de hoogte van onze reis, met foto’s en verhalen die we ook offline kunnen typen. Ik vind het ook heel leuk dat je op de kaart precies kunt zien waar we zijn geweest.

Om te relaxen download ik altijd op mijn telefoon de KOBO app van Bol.com. Deze synchroniseert met mijn e-reader, zodat ik overal kan lezen. Dit is ook echt één van mijn favorieten.

 

 

Ik gebruik verschillende apps om mijn foto’s te bewerken. Dit doe ik eigenlijk nooit wanneer ik niet op reis ben, dus ik download de apps pas wanneer we bijna weg gaan. De apps die ik gebruik zijn: Snapseed, Facetune en HUJI. Snapseed is een hele simpele app om foto’s te bewerken, maar met heel erg veel mogelijkheden. Facetune vind ik zelf wat lastiger, maar wanneer we lang moeten wachten is foto’s bewerken een soort tijdsverdrijving. Met HUJI maak je foto’s in jaren 90 style, wat ik op sommige momenten er heel gaaf uit vind zien.

Maps.me en Uber zijn de apps die we gebruiken om ons te verplaatsen in een land. Maps.me zorgt voor offline kaarten, zodat we overal de weg kunnen vinden en Uber zorgt er voor dat we (bijna) overal een taxi kunnen krijgen.

Travel Wallet – Track expenses is om ons budget bij te houden. Ik vind het fijn om aan het einde van een trip te weten hoeveel we hebben uitgegeven en ook aan wat we veel hebben uitgegeven. Deze app houdt alles heel precies bij.

Heel belangrijk zijn de apps van de plekken waar we boeken, of dit nu Booking.com is of AIRBNB.. Zorg dat je de reserveringen in de app bij de hand hebt. Hetzelfde geldt voor luchtvaartmaatschappijen. Download de app van de luchtvaartmaatschappij, zodat je overal op voorbereid bent.

 

 

De apps die ik download wanneer we verre reizen maken

Duolingo! Toen wij naar Colombia gingen, moest ik mijn Spaans opkrikken. Met Duolingo leer je gemakkelijk een nieuwe taal en doe je dit op een hele leuke manier.

De reisapp van Buitenlandse Zaken, zodat je altijd op de hoogte blijft van wat er speelt in een land. Veiligheid boven alles.

Ook de reisapp van de GGD staat bij ons op de telefoon, sinds mijn ‘ongelukje’ in Turkije. De app informeert je over inentingen die je moet hebben en bij ‘Wat te doen als…’- problemen. Wanneer Ben ziek werd in Colombia wisten we precies wat hij in moest nemen om zich beter te voelen.

En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, staat de XE – Currency app op onze telefoon. Deze werkt (ook) offline en je kunt gemakkelijk die Jordaanse Dinar omrekenen naar Euro. Zo voorkom je ook weer dat je wordt opgelicht of domweg veel te veel geld betaalt voor een taxi.

 

 

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad! Wat is jouw favoriete app voor op reis? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s