Bespaartips voor je boodschappen

Vaak genoeg krijgen Ben en ik te horen hoe het kan dat wij (zo vaak) op vakantie gaan. We wonen immers samen in hartje Den Haag, samen met onze katten en doen daarnaast ook vaak andere leuke dingen samen. Onze reizen kosten relatief weinig geld omdat we continu bezig zijn met de goedkoopste prijs zoeken voor vlieg- en treinreizen, ho(s)tels en andere dingen. Maar er moet natuurlijk ook gespaard worden. Wij doen dit door op verschillende dingen te besparen, zoals boodschappen. 

Koop boodschappen voor de hele week

Nu heb ik echt een hekel aan boodschappen doen. Al die mensen die hun boodschappenkarretje voor je voeten gooien, slecht opgevoede kinderen die door de winkel rennen en een tas die eigenlijk veel te zwaar is om naar huis te tillen. Daarom doen wij ongeveer eens per week boodschappen bij PICNIC. Dit is een online supermarkt die gratis je boodschappen thuis bezorgd. Zo hoef ik niet naar de winkel en het scheelt me geld, want ze zijn vaak goedkoper dan de gewone supermarkten.

Maak een weekmenu

Doordat wij één keer per week heel veel boodschappen halen, moeten wij ook nadenken over wat we die week willen eten. Dat is de reden dat wij een weekplanning maken qua eten. Nu werken wij alle twee onregelmatig, dus het is sowieso handig om te kijken wanneer we samen kunnen eten. Het is niet zo dat we muurvast aan de planning vastzitten, maar zo hebben we in elk geval een idee van de aankomende week.

pexels-photo-1902752.jpeg
Foto door rawpixel.com op Pexels.com

Let op de aanbiedingen (logisch!)

Voordat ik iets moet halen check ik altijd even de app ‘Reclamefolders’ zodat ik kan zien waar het product in de aanbieding is. Dit doe ik niet altijd met boodschappen, omdat er 5 Albert Heijns om de hoek zitten en ik geen zin heb om naar de andere kant van de stad te gaan. Maar ik doe dit zeker wel met verzorgingsproducten, omdat het vaak veel geld scheelt.

Doe geen boodschappen rond etenstijd

Zoals mijn moeder altijd zei… Doe geen boodschappen als je honger hebt. Wanneer je toch nog even naar de supermarkt moet, doe dit dan niet rond etenstijd. Vaak genoeg ben ik eigenwijs en dan kom ik terug met toetjes, minstens één zak chips en eigenlijk alles wat op dat moment lekker lijkt. Zonde van het geld en totaal onnodig.

Ga langs de markt

De enige uitzondering op de regel van ‘geen boodschappen doen rond etenstijd’ is boodschappen doen op de markt. Wanneer ze gaan afbouwen is het jouw tijd om te gaan onderhandelen over groentes en fruit. De koopmannen willen van hun ‘oude’ producten af en jij kan ze voor een mooie prijs mee krijgen. Een win-win situatie!

assorted bottle and cans
Foto door Fancycrave.com op Pexels.com

Gebruik apps om geld te besparen

Scoupy is mijn favoriete app, omdat het zo simpel is. Je kijkt in de app, kiest een actie, gaat naar de supermarkt, koopt het product en scan de kassabon. Binnen een paar dagen (meestal binnen een dag) staat je geld weer op je rekening. Het enige gevaarlijke is dat je meer dingen koopt dan je nodig hebt.

Last, but not least: eet minder vlees en vis

Eerlijk is eerlijk, vlees en vis zijn gewoon duur. Wanneer je af en toe kiest voor een vegetarische maaltijd bespaar je toch mooi weer geld. Wij eten thuis minstens 80% van de tijd vegetarisch, waarmee we ook weer geld besparen.

food healthy vegetables potatoes
Foto door Stokpic op Pexels.com

Dit is hoe wij thuis besparen op boodschappen, zodat we weer wat vaker op vakantie kunnen gaan. Heb jij nog tips of tricks om minder uit te geven in de supermarkt? Laat het weten in de comments, zodat we elkaar kunnen helpen.

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s