Mijn favoriete documentaires op Netflix

De winter is (gelukkig!) voorbij en ik heb de afgelopen maanden dagen doorgebracht op de bank met dekens, comfort food en mijn allerbeste vriend Netflix. Voor jullie is dit een goed teken, voor mijn sociale leven wat minder, maar ik heb 6 van mijn favoriete documentaires van dit moment even op een rijtje gezet. Dan hebben jullie ook weer wat te kijken na een lange stranddag of na een oersaaie paasbrunch met de familie.

 

 

Our Planet is geen standaard documentaire van twee uur, maar een serie van documentaires over onze planeet. Ik huil altijd om alles, dus ik ben geen goede graadmeter, maar wanneer je vriend zelfs een brok in zijn keel krijgt doordat er zoveel oneerlijkheid is op de wereld, dan weet je dat het een machtig mooie documentaire is. De documentaire heeft acht afleveringen die ons meenemen over deze prachtige wereld en ons tegelijkertijd laat zien hoe wij, de mens,  deze wereld naar de klote helpen. Ik vind de documentaire confronterend, choquerend en precies wat we nodig hebben om bewust te worden van de wereld waarin we leven. Met stipt op nummer 1 staat deze docu dus!

The Push is een documentaire over een psychologisch experiment waarin acteurs een doodnormaal persoon ervan proberen te overtuigen om een moord te plegen. Ik weet niet of je The Push een echte documentaire mag noemen, maar ik vind het ook niet echt een film. Wetenschappers zijn al tientallen jaren bezig om groepsdruk en autoriteit te onderzoeken. Ik zal het einde niet verklappen, maar ik vind deze ook zeker de moeite waard om te kijken.

Ik denk dat er niemand is die nog nooit van Amanda Knox heeft gehoord. Amanda Knox werd twee keer vrijgesproken voor moord op haar vriendin Meredith Kercher. Het is nu 12 jaar geleden, maar de zaak krijgt nog steeds veel aandacht. Was Amanda Knox toch schuldig? Amanda Knox komt zelf ook aan het woord over hoe ze wordt neergezet in de media en alles eromheen. Een boeiende documentaire, zeker wanneer je ook ‘Making a Murderer’ hebt gekeken. Al denkt het overgrote deel bij deze docu dat Knox schuldig is en Steven Avery (van Making a Murderer) onschuldig..

She is beautiful when she is angry is een documentaire die ik van de week nog gekeken heb. De documentaire gaat over het (soms radicale) feminisme uit de jaren 60. Je ziet eigenlijk hoe het feminisme ontstaat en hoe dit ontwikkelt. De docu laat beelden zien uit die tijd, laat interviews zien met feministen van vroeger en van nu en laat zien hoe belangrijk het is om samen te werken voor een gemeenschappelijke doel.

Wild Wild Country is een documentaire waarvan je in het begin denkt “Oke, bijzonder.” Daarna denk je “Oke, dit gaat wel heel ver” en daarna denk je alleen maar “Wat de fxck”. De docu gaat over een gemeenschap die niet meer terecht kon in India en  neerstrijkt in Oregon, USA. Op het eerste ogenblik krijg je een beetje sympathie voor deze sekte en daarna gebeuren er de gekste dingen, die ik nu nog niet wil verklappen. Gewoon kijken dus.

Een documentaire die veel in het nieuws is geweest, vooral op social media (hoe toepasselijk) is Fyre: The Greatest Party That Never Happened.  In 2017 werd er een enorm festival aangekondigd wat plaats zou vinden op de Bahama’s. Onbetaalbaar voor de gewone mens, maar daardoor ontzettend intrigerend. Geen tentjes, maar luxe bungalows etc. Het festival werd ontzettend slecht georganiseerd en uiteindelijk werden influencers naar een eiland gelokt en het hele festival loopt uit op een ramp. Hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren? Kijk en oordeel zelf.

Dit zijn mijn favorieten van het moment! Nu kun je in ieder geval vertellen wat je wilt kijken wanneer je vriend vraagt wat je wilt zien. Wat is jouw favoriete documentaire op Netflix? Laat het achter in de comments hieronder.

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s