Roadtrip Jordanië: Madaba, Mount Nebo en de Dode Zee

Onze eerste stop nadat wij onze huurauto hadden opgehaald was Madaba. Het moment dat we vertrokken uit Amman begon de zon te schijnen en deze is niet meer weg gegaan tot we weer eindigden in Amman, haha. Dus met “Hotel California” door de speakers begonnen we aan onze roadtrip!

Waar liggen Madaba, Mount Nebo en de Dode Zee?

Madaba is heel makkelijk te bereiken vanaf Amman, zeker wanneer je een eigen auto hebt. Madaba is ongeveer een uurtje rijden vanaf Amman en Mount Nebo ligt maar een kwartiertje van Madaba af. Wanneer je vanuit Mount Nebo naar de Dode Zee wilt kun je één lange weg volgen die leidt naar de zee. De weg zit vol met scherpe bochten, maar geeft wel een prachtig uitzicht.

Wanneer je geen auto tot je beschikking hebt kun je een dagtour boeken bij verschillende ho(s)tels of op internet. Ook kun je een mini bus pakken naar Madaba en vanaf daar weer een bus naar Mount Nebo.

 

Wat is er allemaal te doen in Madaba en omgeving?

In Madaba is eigenlijk vrij weinig te doen, maar het voelt echt als een klein vakantiedorpje. Dit kan natuurlijk ook komen omdat wij vanuit het regenachtige Amman ineens in de stralende zon terecht kwamen.. De echte reden om Madaba te bezoeken is namelijk de, al eeuwen oude, Sint-Joris kerk. De kerk stamt van honderden jaren terug en heeft een prachtige mozaïk vloer wat tot aan vandaag de oudste kaart is van Palestina. Niet alles is goed bewaard gebleven van de vloer, maar je ziet duidelijk nog verschillende Bijbelse plaatsen erop terug.

Met je Jordan Pass heb je in Madaba ook toegang tot het Madaba Archaeological Museum. Wij kwamen hier toevallig langs en kregen een leuke rondleiding door het museum en kwamen veel meer te weten over Madaba zelf.

 

Mount Nebo is de plek waar Mozes zou hebben uitgekeken over het Beloofde Land, Israël. De plek is een belangrijke religieuze bestemming voor Christenen, Moslims en Joden. Met helder weer kun je zelfs Jeruzalem zien liggen.

 

Boven op de berg kun je het grote kruis met een soort slangen motief erom heen niet missen. Ook staat er op de berg een (super moderne) kerk met mooie stukken mozaïek. Naast deze Byzantijnse kapel is een olijfboom geplaatst door de Paus als symbool voor de vrede. 

 

Vanuit Mount Nebo rijd je makkelijk door naar de Dode Zee! De Dode Zee stond al een lange tijd op onze bucketlist en nu hebben we hem eindelijk kunnen afstrepen. De Dode Zee heeft een zoutgehalte van 33% en zou goed zijn voor verschillende huidziektes. Wanneer je de zee proeft is het totaal niet te vergelijken met een hap zout of gewoon gespetter van de Noordzee, haha.

 

Wanneer je bij een resort verblijft aan de Dode Zee hebben zij meestal modder uit de Dode Zee ter beschikking voor gasten. Je smeert je hele lichaam hiermee in en gaat lekker even langs het water lopen tot het is op gedroogd. Daarna kan je gaan drijven in de zee. Het is een super leuke ervaring om een keer te doen. Zorg alleen ervoor dat je niet de dag ervoor bent gaan hiken en allerlei wondjes hebt, want dat gaat enorm prikken. Tip: smeer NIET je gezicht of je haren in: je moet dan namelijk onder water in het super zoute water.

 

Wat is de beste plek om te eten en om te slapen?

Wij sliepen in het Ramada Dead Sea Resort bij de Dode Zee. We hebben bewust voor het goedkoopste resort aan de dode zee gekozen, omdat we niet veel wilden betalen voor een halve dag luxe. Het hotel viel zeker niet tegen. Het hotel lag 500 meter van de dode zee af, had een heerlijk zwembad en ontzettend schone kamers met warm water.

WhatsApp Image 2019-04-28 at 22.52.18

Het eten in het hotel was daarentegen wel super smerig én duur. Helaas is er weinig in de omgeving waar je lekker even kan gaan eten.. Dus hier zouden we niet meer terug komen.

Volgende week op Dzjieen: Little Petra en Petra

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s