Couple Goals – Datenight 2.0

Ben en ik zijn nu al zolang bij elkaar dat we de tijd van schaamte en ‘misschien kan ik dat beter niet zeggen’ al voorbij zijn. Eens in de zoveel tijd een enorme ruzie is niet meer dan normaal en we doen allang niet meer moeilijk als de ander iets met zijn of haar vrienden wil gaan doen. Momenteel hebben we het wel zo druk en bestaan onze gesprekken voornamelijk uit ‘Hoe was werk?’, ‘Slaap lekker´ en ‘Het eten staat in de koelkast.’  want de afgelopen weken hebben we een compleet ander ritme qua werk en studie. Dat is de reden dat we onze datenight koesteren en de afgelopen weken bestond de maandagavond uit het kijken van The Game of Thrones.

Ben zijn maandagochtend begint elke week weer met een teringhumeur omdat hij weer aan het werk moet en geen weekend meer heeft. Ik kan meestal nog wat langer blijven liggen dus zorg ervoor dat hij het warme bed verlaat en op tijd op zijn stage verschijnt. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, want ik heb een ontzettend ochtendhumeur en Ben heeft gewoon een maandaghumeur. Dus wanneer hij eindelijk de deur uit is en ik alweer klaar wakker ben begint de maandag met een “Sorry dat ik zo boos deed” appje. Pure liefde.

Meestal werk ik ook op de maandag, dus ik ben pas rond een uur of 8 thuis en als het mee zit een uurtje eerder. In mijn pauze wordt vaak het avondeten besproken. Nu is het onze datenight dus alle goede voornemens worden aan de kant geschoven en meestal eindigen we met een enorme BBQ nachos ovenschotel. Of een ander gerecht waarvan je al obesitas krijgt als je ernaar kijkt.

 

 

Boodschappen moeten we ook nog even doen, want daar hebben we alle twee nog geen tijd voor gehad. Nu hoop ik altijd dat Ben meteen na zijn werk langs de AH rijdt en vaak is dit ook wel zo, maar soms ook niet. En dat is altijd drama. Ik sterf ongeveer van de honger wanneer ik uit werk kom, dus alles, maar dan ook alles, lijkt lekker in de winkel. Ik zeur tegen Ben dat hij op moet schieten en tegelijkertijd gooi ik extra chocolade en koekjes in het winkelmandje erbij. Wat Ben dan weer terug legt want… “Dat hebben we niet nodig!” Net alsof ik met mijn moeder boodschappen doe.

Eindelijk zijn we thuis en we maken snel het eten klaar. In mijn ogen betekent ‘snel’ alleen iets anders dan in die van Ben. Ben is namelijk altijd met vierhonderd andere dingen tegelijk bezig en dat is nog niet zo erg, maar hij maakt ook niets af. Heel fijn dat. Dus wanneer hij de ui aan het snijden is, stopt hij halverwege om een ander muzieknummer op te zetten en gaat verder met de paprika snijden en vergeet de ui compleet.

En nu zijn we eindelijk aangekomen bij de start van onze favoriete serie: The Game of Thrones. Helemaal in de bank genesteld met de nachos en elkaar kan het feest beginnen. Ik houd alvast de afstandsbediening bij de hand, want Ben heeft de neiging om allerlei dingen te benoemen en alles te analyseren. Ik moet de serie daarom ongeveer 30 keer  per aflevering op pauze zetten anders ben ik helemaal de weg kwijt. Onze datenight duurt zo wel lekker lang want wij krijgen het voor elkaar om over een aflevering van 50 minuten, 100 minuten te doen.

 

 

Daarnaast ben ik ook een enorme fan van gekke theorieën die de toekomst van de serie voorspellen. Nou wanneer je GOT hebt gekeken dan weet je dat er miljoenen theorieën mogelijk zijn. Ik vind het dan ook heerlijk om na, voor (oeps, ook tijdens) de aflevering te vertellen wie ik denk dat er nu dood gaat, wie blijft leven, wie dan wie vermoord etc. Heerlijk dat filosoferen.

Soms kunnen we elkaar wel vermoorden en moeten we echt even afstand nemen. “Breng jij maar de avond door in de slaapkamer.” Maar daarentegen vinden we het heerlijk om gewoon lekker samen te zijn. Of dit nu op vakantie is in een land waar we de taal niet spreken of lekker op een maandagavond op de bank. Ik zou deze tijd voor geen goud met iemand anders willen doorbrengen.

Als dat geen liefde is…

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s