Onze volgende reis gaat naar…

Wij hebben een paar maanden terug onze vliegtickets gekocht naar (wederom) een prachtige plek op aarde. We tellen de nachten af tot we onze backpacks weer uit de kelder kunnen halen. Ik vind de voorpret bijna nog leuker dan de vakantie zelf! Wij zijn al een tijdje bezig met plannen en daarom laat ik jullie nu alvast weten wat onze volgende reisbestemming is.

Onze volgende reis gaat naar Sri Lanka! En dat niet alleen; we plakken er ook nog een paar dagen Malediven aan vast. Wat een geweldig vooruitzicht, al zeg ik het zelf.

Foto door Genine Alyssa Pedreno-Andrada op Pexels.com

Wij vinden het super fijn om vooraf al informatie te hebben over een land, zodat we met een relaxed gevoel de vakantie kunnen beginnen. Hoe chill is het dat je weet hoe je naar je hotel gaat wanneer je aankomt op het vliegveld. En het is toch heerlijk dat je alvast een lijstje hebt met dingen die je echt graag wilt zien of bekijken.

Natuurlijk kun je van je plan afstappen en spontaan dingen doen wat je tegenkomt. Ik vind het echter heerlijk om weken van te voren al de mooiste overnachtingsplekken te zoeken, in plaats van niet te weten waar ik die avond slaap.

We reizen dan wel met een backpack, maar slapen graag in tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Het liefst met ontbijt en een beetje luxe kan geen kwaad, want we zijn eenmaal op vakantie. We weten wat we willen, dus nu kunnen we al vanuit Nederland hiernaar op zoek.

Onze voorlopige reisroute door Sri Lanka

Onze voorlopige reisroute wordt:

 1. Colombo Airport
 2. Sigiriya
 3. Kandy
 4. Nuwara Eliya
 5. Ella
 6. Tissamaharama
 7. Mirissa
 8. Hikkaduwa
 9. Negombo
 10. Colombo Airport
 11. Malediven

We zijn gek op natuur en cultuur snuiven, dus we zullen ruim de tijd nemen in het Noorden van Sri Lanka. We willen graag olifanten, luipaarden, krokodillen en apen bekijken in de natuurparken. We zouden graag Adam’s Peak beklimmen en willen raften in een rivier. Ons plan is om tempels te bekijken in Polonnaruwa en met schildpadden te zwemmen in Hikkaduwa. Daarnaast willen we ook heel graag ons Tuk Tuk rijbewijs halen.

Foto door Asad Photo Maldives op Pexels.com

We zullen weinig aan het strand liggen in Sri Lanka, zeker omdat we aan het eind van de vakantie nog tijd genoeg hebben in de Malediven, waar wij als alles doorgaat, zullen verblijven op het eiland Fulidhoo. Daar willen we ook onze eerste duikles volgen en misschien onze PADI Open Water halen. Op onze bucketlist staat ook het zwemmen met haaien en het voeren van roggen, dus wie weet…

Qua overnachtingen zijn we op zoek naar een beetje afwisseling tussen guesthouses, ECO lodges, boomhutten en luxere hotels. Het meeste dat wij boeken doen we via Booking.com, zodat we ook weer gemakkelijk kunnen annuleren en onze reis kunnen wijzigen.

Ik ga jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden over deze reis, voornamelijk via Instagram (@dzjieen) en via Polarsteps, wanneer we eenmaal onderweg zijn. De blogs komen natuurlijk later online.

Heb jij nog tips over Sri Lanka en de Malediven? De ultieme accommodatie of activiteit die wij niet mogen overslaan? Laat een reactie achter in de comments of stuur mij een berichtje!

Liefs,

Gina

Een reactie op “Onze volgende reis gaat naar…

 1. Hi Gina! Lang geleden toch haha. Maar super vet Sri Lanka, als je nog tips wil, wij zijn hier afgelopen zomer geweest voor 3 weken en kan je zeker wat mooie plekjes aanraden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s