Dit moet je zien en doen in Boedapest

Er is momenteel maar één plek ter wereld waar ik zonder enige moeite naar toe zou verhuizen en dat is de stad Boedapest. Ik ben er in 4 jaar tijd dan ook al vier keer geweest en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik ben gek op de prachtige architectuur, op alle gezellige restaurantjes, de ijskoude wintermaanden en de bloedhete zomers. Daarom heb ik een lijstje voor jullie gemaakt met de dingen die je echt niet mag overslaan wanneer je deze geweldige stad bezoekt!

Bekijk het adembenemende Hongaarse parlement. Maar doe dit niet vanaf de binnenkant, want ik vond dit absoluut niet de moeite waard. Het parlementsgebouw is mooi op elk moment van de dag en vanaf elke hoek te bekijken. Of je nu staat aan de overzijde van de rivier of er vlak naast; het is een beeld wat je niet zal vergeten.

Het Hongaarse Parlement aan het begin van de avond

In het stadsgedeelte Buda valt ook nog genoeg te bekijken, zoals het enorme Buda Castle en het sprookjesachtige Fisherman’s Bastion. Een aanrader is om met zonsopkomst of zonsondergang deze plek te bekijken, zodat je een geweldige uitzicht hebt over heel Boedapest.

Fisherman’s Bastion met uitzicht op de stad

Een beetje extra beweging kan ook geen kwaad, dus het ‘beklimmen’ van de Gellért Hill mag je ook niet overslaan. Doe dit wel op een dag waarbij het niet bewolkt is, zodat je een panorama uitzicht hebt over de stad. Onderweg naar boven kom je ook langs een kerk in een grot; leuk om even te bekijken.

Wanneer de zon ondergaat en alle lichtjes in de stad aangaan; dat is het perfecte moment om langs de Donau te wandelen. Romantischer ga je het niet krijgen. Maar zijn je voeten moe en wil je liever even zitten? Pak Tram 2 en deze laat je alle hoogtepunten langs de Donau zien.

Bovenop Gellèrt Hill

Is het hartje zomer in Boedapest en weet je niet waar je het moet zoeken? Ga dan naar Margaret Island. Het eiland heeft verschillende tuinen, een hardloopbaan, een kleine kinderboerderij en een geweldig buiten zwembad! Ik vond de baden super schoon, er waren veel eetgelegenheden en er was lekker veel te doen. Super fijn wanneer het buiten 40 graden is.

Is het juist ijskoud en vriezen je handen er bijna af? Maak gebruik van de kou en ga schaatsen! Er is een super grote schaatsbaan naast het Vajdahunyad kasteel en je kan het combineren met een bezoekje aan de dierentuin, aan het Heldenplein of aan het circus! In de lente kan je in het naastgelegen stadspark ook perfect picknicken.

De schaatsbaan bij Vajahunyad Castle

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar hartstikke leuk is om een keer in het buitenland te doen is een Escape Room! Boedapest heeft ontzettend veel Escape Rooms, dus keuze zat. En waarschijnlijk voor de helft van de Nederlandse prijs.

Dit zijn mijn favoriete dingen om te doen in Boedapest! Ben jij al wel eens in Boedapest geweest en wat zijn jouw favoriete activiteiten? Laat een reactie achter!

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s