Mijn favoriete restaurants in Boedapest

In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen wat mijn favoriete activiteiten zijn in mijn lievelingsstad, Boedapest. In deze blog lees je waar je de lekkerste snacks kunt halen, het best kunt lunchen en waar je echt moet dineren. Alvast eet smakelijk!

Mijn nummer één snack in Boedapest is Kürtőskalács. Je kunt dit eten als tussendoortje of zelfs als lunch of ontbijt. Doordat het redelijk zoet is, zit je ook snel vol dus je hebt voor een klein bedrag een overheerlijke snack. Kürtőskalács is zoet deeg dat in een soort cilindervorm in de oven is gebakken. Je kunt dit laten bestrooien met vanille suiker, kaneel, cacao, kokos of je kunt hem laten vullen met ijs en gesmolten chocolade. Keuze genoeg!

Huisgemaakte limonades kun je bijna in elk restaurant krijgen, met munt, limoen, frambozen, aardbeien, met spa blauw of spa rood, allerlei soorten. Maar de allerlekkerste vind je bij het Vajdahunyad kasteel, nabij het Heldenplein. Ik krijg meteen een beetje heimwee..

De Grote Markthal is een plekje dat sowieso al op je lijst moet staan om te bezoeken in Boedapest. Niet alleen ziet het gebouw er prachtig uit vanaf de buitenkant, maar ook van de binnenkant is het een pareltje door alle verschillende kleuren en geuren van al het eten. Op de bovenste verdieping vind je tientallen souvenirs shops, dus dan kan je daar ook meteen inslaan voor familie en vrienden en natuurlijk voor jezelf.

Het mooiste plekje waar wij hebben geluncht was met uitstek de ruïne bar: Mazel Tov. Je zit in een grote open tuin met hele schattige stoeltjes, overheerlijke cocktails en geweldig eten. Ik had een Zoete Aardappel burger met falafel en deze was de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Je kunt hier lunchen, avondeten of genieten van cocktails. Ik raad je wel aan om te reserveren!

Zeller Bistro is de meest romantische plek die je kunt vinden in Boedapest. Vraag of ze een plekje hebben in de tuin, want deze is schitterend. Bij binnenkomst krijg je een glaasje bubbels aangeboden en wordt je naar je tafel gebracht. Er is live muziek en het is alsof je in een sprookjesboek zit te eten. De menukaart is wel iets aan de aparte kant, dus niet voor de kieskeurige eters onder ons.

Wanneer je op zoek bent naar een plek waarbij je gewoon lekker kunt eten en daarnaast ook nog eens mensen kunt kijken, dan ben je bij Tom George Italiano aan het juiste adres. Simpelweg lekker eten voor een goede prijs, maar reserveer vooraf een tafeltje op het terras wanneer het lekker weer is. Binnen is de sfeer heel knus, maar die charme heeft het vooral in de winter.

Dit zijn mijn favoriete restaurantjes in Boedapest! Wat zijn die van jou? Laat je reactie achter bij de comments.

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s