Mijn backpack – Lowe Alpine Airzone Camino Trek

Ben en ik hebben precies een jaar geleden onze eerste backpacks gekocht. Ik was op zoek naar een backpack die niet te groot was en eentje die je in het midden kon openritsen, zodat ik een goed overzicht zou hebben. Daarnaast wilde ik ook nog dat ‘ie er een beetje goed uitzag. Na veel research online kwamen we eigenlijk geen stap verder en besloten we maar eens naar een echte winkel te gaan.

Onze Backpacks

We zijn naar De Vrijbuiter geweest in Gouda en zijn daar onwijs goed geholpen. In de winkel hangen allerlei verschillende backpacks en je kunt ze allemaal passen met gewichten erin, zodat je het ‘echte’ gevoel krijgt. Daarnaast werd hij ook meteen goed opgemeten, waardoor de backpack perfect op onze rug past. Zo blij als een kalkoen liep ik de winkel uit met mijn nieuwe Lowe Alpine Airzone Camino Trek backpack.

Mijn backpack is 35 liter en je kunt hem uitbreiden naar 45 liter. Een relatief kleine backpack, maar wat ik nog erger vind dan te weinig bij me hebben is dat ik met een te zware tas moet lopen. Ik wist namelijk al dat hij helemaal volgepropt zou worden als hij groter zou zijn; dus ik moest mezelf hiertegen beschermen.

Er zijn verschillende redenen waarom ik voor deze backpack heb gekozen. Eén van de belangrijkste redenen is dat je de backpack op twee verschillende manieren kunt open maken. Namelijk vanaf boven en vanaf het midden (YES!) als een soort weekendtas. Ik vind dit ideaal met het inpakken, maar ook met spullen zoeken. En hij is ook nog eens mooi zwart met lichtblauw!

Een andere reden is dat er veel verschillende vakken in zitten. Sommige mensen vinden het niets, ik vind het heerlijk. Ik houd er namelijk van om alles netjes gesorteerd te hebben. Mijn schone was en vieze was, mijn verzorgingsspulletjes en kleding. Daarnaast heb je ook vier zijvakken wat handig kan zijn voor je waterfles, slippers en andere dingetjes. Tevens bestaat de backpack uit heel veel touwtjes en riempjes om alles aan te trekken, zodat je backpack nog kleiner wordt.

Ook is het zo dat deze backpack speciaal voor vrouwen is gemaakt en daardoor beter bij een vrouwenlichaam past. Het rugpand is veel korter dan bij de ‘mannenversie’ en vaak zijn de heup- en schouderbanden ook aangepast. Scheelt toch weer als je een stukje moet lopen.

En last but not least de backpack heeft een airzone rugdesign wat er voor zorgt dat je rug niet direct in contact komt met de backpack, maar met de ‘airzone’. Dit zorgt ervoor dat je rug wordt geventileerd, waardoor je ook veel minder zweet.

Ben heeft eigenlijk de vergrootte versie van mijn backpack. Deze heet de Lowe Alpine AirZone Trek+. Deze backpack is 45 liter en uit te breiden naar 55 liter. Dus alles wat er bij mij niet inpast, gaat in die van Ben, haha. Onze backpacks wegen maximaal 10 kg per stuk.

Hoe pakken wij in?

Hoe wij inpakken? Met veel gezeur en ruzie in de nacht voor we het vliegtuig in moeten. Haha. Nee, even serieus. Wij gebruiken: packing cubes. Die dingen zijn echt ideaal. Er zijn heel veel verschillende soorten packing cubes verkrijgbaar, maar wij hebben die van ons gekocht op Alie Express. Er is niets mis met de kwaliteit en ze hebben ook nog een leuk kleurtje.

Efficiënt inpakken, dat moet je leren. Tijdens het inpakken moet je rekening houden met de verdeling van het gewicht, zodat je niet na één dag al met rugklachten rondloopt. Gebruik de vakken in de backpack waarvoor ze zijn bedoelt en vul alle lege ruimtes. Wij beginnen met de grootste packingcube in het midden van de tas en vanuit daar bouwen we eromheen. De algemene regel is dat de zwaarste spullen tegen je rug aan moeten liggen en vanaf daar kun je verder gaan kijken. Op deze website vindt je nog meer informatie over hoe je je backpack inpakt.

Onze kleding rollen we op in de packingcube. Ik was altijd heel sceptisch en ervan overtuigd dat er evenveel in een cube past als je de kleding opvouwt in plaats van rolt. Dit is dus niet waar (sorry, Ben voor de eindeloze discussies hierover). Rollen werkt dus echt.

Meer weten over wat er in onze backpacks zit? Houd Dzjieen dan in de gaten, want binnenkort komt er een artikel online over mijn inpaklijst!

Liefs,

Gina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s